a80v

ALESCO A80V – EN PORTABEL INDUKTIONSVÄRMARE

 

En mångsidig induktionsvärmare som fungerar på alla metaller

Sluta använda öppna lågor eller ineffektiva handhållna induktionsvärmare som inte kan klara av uppgifterna. Induktionsvärmaren Alesco A80V + NIX1 är ett bärbart, men högst effektiv set bestående av, induktionsvärmare + kylare. Dessa är utformade för att värma alla sorters metaller och hjälper dig att arbeta snabbt och säkert i varma och trånga miljöer, och under långa tidsperioder.

Designad för att kunna värma alla typer av metaller i alla miljöer

Att lossa bultmoment innan delar demonteras är ett vanligt förfarande vid underhåll av exempelvis vindkraftverk och raffinaderier. Många av dessa jobb görs i varma och trånga miljöer, vilket skapar ett behov av en liten och mobil induktionsvärmare som ändå är effektiv och kan köras under långa tidsperioder. A80V är liten och mångsidig bärbar induktionvärmare och har visat sig extremt effektiv för att lossa vridmoment på bultar som överstiger M64. Trots sin kompakta storlek genererar A80V 3,7 kW och är mycket effektiv vid värmning av stål, och klarar arbete på alla metaller – inklusive koppar och aluminium, men då med något lägre effektivitet. Vanliga legeringar som mässing och rostfritt stål är inte någon match för denna induktionsvärmare.

 

Två lätta enheter för maximal rörlighet och drifttid

A80V består av induktionsvärmaren A80 och kylenheten NIX1, som är en liten och lätt enhet på 3 kg. Kylenheten innebär att induktionsvärmaren kan köras under långa perioder i varma miljöer. Enheterna är lätta att bära med sig, och de kan enkelt kopplas isär på ett par sekunder utan några verktyg. När A80V är frånkopplad från NIX1 kan den användas som en standard A80. På grund av att den kräver så lite el kan A80 drivas från ett standard EU 230V eluttag eller med en generator om inget uttag finns tillgängligt.

Arbete i temperaturer som överstiger 50 grader Celsius

Mycket underhåll utförs i mycket höga omgivningstemperaturer och tuffa miljöer som ställer höga krav på din utrustning. A80V kan köras kontinuerligt vid 45 graders omgivningstemperatur och tillfälligt vid temperaturer som överstiger 55 grader. Liksom A80 har A80V en inbyggd vattentank med miljövänligt frostskyddsmedel och kan tryggt förvaras och transporteras ned till -20°C.

 

Flexible heating tips for any occasion

Induktionsvärme kan med fördel ersätta öppna lågor i många situationer, vilket bland annat innebär att processen skapar mindre ånga, rök och avfall. Induktionsvärmaren A80V levereras med en standardinduktor (90 grader) som täcker många användningsområden, men kan vid behov även förses med andra induktorer. För små och trånga utrymmen finns en framåtvinklad induktor som gör att du lättare når svåråtkomliga områden. För den som arbetar med hjul och däck finns en induktor som är särskilt avsedd för hjulbultar. Att byta mellan olika induktorer går enkelt och snabbt. Skruva bara loss den befintliga induktorn och skruva på den du vill använda – det tar mindre än 30 sekunder och inga verktyg behövs.

Användarvänlighet garanterad – redo att användas direkt ur lådan

A80V är redan fylld med kylvätska vid leverans och kan alltså användas direkt. Koppla bara in kylaggregatet NIX1 till induktionsvärmaren så är du redo att arbeta. Inga installationsprocedurer eller långa manualer behövs tack vare det användarvänliga gränssnittet. Frontpanelens enkla design visar de fem effektstegen, samt indikatorer för överhettning och vattenflöde. Så fort du ansluter A80V kommer den att köra ett självtest under några sekunder och sedan kan du börja värma. Placera induktorn på ditt arbetsstycke och tryck på knappen.

 

Utformad för att hålla dig säker

Ett av Alescos huvudfokus är att designa säkra maskiner som hjälper dig att skapa en säker arbetsmiljö. Induktionsvärmaren A80V följer 2013/35/EU, det europeiska direktivet gällande hälsa och säkerhet vid exponering för magnetfält. Det finns också ett inbyggt överhettningsskydd och kortslutningsskydd. *Vagn ingår inte vid köp utan visar ett exempel på förvaring.

 

Art.Nr: A000434 (3 m)

 

BESTÄLL FRÅN ALESCO

EMAIL: ORDER@ALESCO.SE

Huvudförsörjning:: 208 – 240 VAC+PE / 4-16 A/50-60 Hz. Kan drivas med standardgeneratorer.
Inkapsling: IP21
Effektkontroll: 5 steg
Arbetsfrekvens: 17-40 kHz
Uteffekt: 3,7 kW
Vikt: 15 Kg (med full vattentank)
Dimensioner: (LxWxH) 45x22x25 (centimeter)
Slangpaket: Utökad (3 meter), Standard (1.7 meter)
Kylsystem: Invändig och extern vattenkylning. Externa kopplingar medföljer.
Tillgängliga induktorer: 90° (ingår). Rak induktor och hjulbultsinduktor finns som tillval.
Produktgaranti: 2 År

 

 

 

208 – 240 VAC+PE / 4-16 A/50-60 Hz. Kan drivas med standardgeneratorer.

IP21

5 steg

17-40 kHz

3,7 kW

15 Kg (med full vattentank)

(LxWxH) 45x22x25 (centimeter)

3 meter

Invändig och extern vattenkylning. Externa kopplingar medföljer.

90° (ingår). Rak induktor och hjulbultsinduktor finns som tillval.

2 År

3 olika
 
 
 
 

Induktorer /
Värmespetsar