Alesco A80

A80 – BÄRBAR INDUKTIONSVÄRMARE

 

Ett multifunktionellt induktionsverktyg som fungerar på alla metaller

Sluta använd öppen låga eller ineffektiva induktionsvärmare som inte får jobbet gjort. Alesco A80 är en bärbar och samtidigt mycket effektiv induktionsvärmare som är avsedd för att värma alla slags metaller. Den hjälper dig att arbeta lika snabbt och säkert oavsett om det är fråga om en bilverkstad, ett bilgarage, en lastbilsverkstad eller industriell underhållsverksamhet.

Alescos induktionsvärmare är designad för värmning av alla metaller och applikationer

Trots sin kompakta storlek genererar induktionsvärmaren A80 en uteffekt på 3,7 kW och är mycket effektiv vid värmning av stål. Den är tillräckligt effektiv för att använda på alla metaller – inklusive koppar och aluminium, men då med något lägre effektivitet. Vanliga legeringar som mässing och rostfritt stål är inte heller någon match för denna bärbara induktionsvärmare. Oavsett vad du behöver induktionsvärmningen till – exempelvis bultar, muttrar, stavar, rör eller lossa plastdekaler – kan A80 hjälpa dig att lösa ditt problem.

 
En mobil induktionsvärmare som kan användas överallt

A80 är utformad med rörlighet i åtanke. Det kompakta formatet och den låga vikten gör att du enkelt kan flytta med den i garaget eller verkstaden. Placera den bara på en arbetsbänk och anslut den till ett eluttag med EU-standard 230V så är din A80 redo. Då den kräver så lite el är A80 en populär portabel induktionsvärmare i många servicebilar, och enheten kan drivas med en generator eller ett elverk om ingen annan strömkälla finns tillgänglig.

Arbeta längre med extern kylning

Den totala kontinuerliga brukstiden innan A80 måste svalna är cirka 12 min vid en omgivningstemperatur på 20°C. Om du behöver förlänga värmningstiden kan du, med hjälp av en extern pump, slang och vattenanslutning, ansluta en vattenbehållare till din A80 induktionsvärmare, eftersom den är utrustad med en extra inre kylslinga. (Vattenanslutningar ingår – pump och slang säljs separat). A80 har en inbyggd vattentank med miljövänligt frostskyddsmedel. Den kan tryggt förvaras och transporteras i temperaturer ned till -20°C. Vi rekommenderar dock att man alltid använder en transportlåda för längre transporter. Enheten övervakar kontinuerligt vattenflödet och varnar dig om det är något problem med kylningen.

Flexibla induktorer för alla tillfällen

A80 levereras med en standardinduktor (90 grader) som täcker många användningsområden för induktionsvärme, men kan vid behov även förses med andra induktorer. För små och trånga utrymmen finns en framåtvinklad induktor som gör att du lättare når svåråtkomliga områden. För den som arbetar med hjul och däck finns en induktor som är särskilt avsedd för hjulbultar. Att byta mellan olika induktorer går enkelt och snabbt. Skruva bara loss den befintliga induktorn och skruva på den du vill använda – det tar mindre än 30 sekunder och inga verktyg behövs.

Användarvänlighet garanterad – “redo att användas direkt ur lådan”

Induktionsvärmaren A80 är redan fylld med kylmedel vid leveransen och kan alltså användas direkt. Inga installationsprocedurer eller långa manualer behövs tack vare det användarvänliga gränssnittet. Frontpanelens enkla design visar de 5 effektstegen, samt indikatorer för överhettning och vattenflöde. Så fort du kopplar in A80 bärbara induktionsvärmeverktyg kör det ett självdiagnostiskt test i några sekunder och sedan kan du börja värma. Placera induktorn på ditt arbetsstycke och tryck på knappen.

Utformad till att hålla dig säker

Ett av Alescos huvudfokus är att designa säkra maskiner som hjälper dig att skapa en säker arbetsmiljö. Den bärbara induktions värmaren A80 följer 2013/35/EU, (det europeiska direktivet gällande hälsa och säkerhet vid exponering för magnetfält). Den har också inbyggt överhettningsskydd och kortslutningsskydd.

Art.No: 100880 (1.7 m)/Art.No: 100888 (3 m)

SEK 26 900.00 (1.7m) /  SEK 29 000.00 (3m)

 

BESTÄLL FRÅN ALESCO

EMAIL: ORDER@ALESCO.SE

Huvudförsörjning: 208 – 240 VAC+PE / 4-16 A/50-60 Hz. Kan drivas med standardgeneratorer.
Inkapsling: IP21
Effektkontroll: 5 steg
Arbetsfrekvens: 17-40 kHz
Uteffekt: 3,7 kW
Vikt: 15 Kg (med full vattentank)
Dimensioner: (LxBxH) 45x22x25 (centimeter)
Slangpaket: Standard (1.7 meter), Utökad (3 meter)
Kylsystem:

Invändig och extern vattenkylning. Externa kopplingar medföljer.

Tillgängliga induktorer: 90° (ingår). Rak induktor och hjulbultsinduktor finns som tillval.
Produktgaranti: 2 år

 

 

 

208 – 240 VAC+PE / 4-16 A/50-60 Hz. Kan drivas med standardgeneratorer.

IP21

5 steg

17-40 kHz

3,7 kW

15 Kg (med full vattentank)

(LxBxH) 45x22x25 (centimeter)

Standard (1.7 meter), Utökad (3 meter)

Invändig och extern vattenkylning. Externa kopplingar medföljer.

90° (ingår). Rak induktor och hjulbultsinduktor finns som tillval.

2 år

 VÄLJ MELLAN
1.7 eller 3m slangpaket

 

3 olika
Induktorer