ALESCO ACE12 – A PORTABLE INDUCTION HEATER
(RETRO ATTACHMENT TO ALESCO A3000)

 

Integrera den nya generationens induktionsvärmare ACE12 med din A3000

Alesco kan nu erbjuda ett komplett ersättningskit där du enkelt kan anpassa din A3000s kylaggregat till den nya konfigurationen baserad på Alesco ACE12. 

Uppgraderingen tar cirka en timme att installera.

Detta ingår i uppgraderingspaketet:

  • Komplett ACE 12
  • Kontrollboxen
  • Intern rengöringsvätska
  • Vattenpump
  • Fästen och monteringsplattor
  • 10 liter miljövänligt frostskydd
  • Vattenkopplingar
  • Bruksanvisning

EN LÄTT INDUKTIONSVÄRMARE AVSEDD FÖR TUNGT ARBETE

Trots sin kompakta storlek och låga vikt genererar ACE12 hela 12 kW och är mycket effektiv på stål. Den är tillräckligt effektiv för att arbeta på alla metaller – inklusive koppar och aluminium, men då med något lägre effektivitet. Att värma upp vanliga legeringar som mässing och rostfritt stål är också en lätt uppgift för ACE12. Ingen annan induktionsvärmare på marknaden kan matcha ACE12:s uteffekt i förhållande till dess låga vikt. ACE12 passar även för tunga arbeten som riktning av lastbilsramar. Muttrar, bultar, stänger och för- och eftervärme vid svetsning är ingen match för denna maskin.

 
EN MOBIL INDUKTIONSVÄRMARE SOM KAN ANVÄNDAS PÅ MÅNGA PLATSER OCH I MÅNGA SITUATIONER

ACE12 är utformad med effekt och rörlighet i åtanke. Det kompakta formatet och den låga vikten gör det enkelt att bära runt den i verkstaden, ute på en byggplats eller till och med arbeta 25 meter upp på byggnadsställningar. Med en vikt på endast 19 kg och ett 6m långt slangpaket är ACE12 verkligen mobil och mångsidig. Lätt att flytta runt och lätt att komma åt arbetsstycket. Det kompakta formatet gör också att ACE12 passar på en arbetsbänk – anslut den bara till en vattenkälla och ett 3x400VAC+PE/16A eluttag så kan du sätta igång.

ARBETA SÅ LÄNGE DU BEHÖVER MED DET KYLNINGSALTERNATIV SOM PASSAR DIG BÄST

Induktionsvärmare ACE12 kan enkelt anslutas till olika typer av kylning beroende på dina behov och krav. Den kan antingen anslutas till Alescos förberedda kylningsalternativ, NIX3, eller så kan du köra den med kranvatten eller någon annan tillgänglig vattenkälla. Det inbyggda överhettningsskyddet och vattenflödeslarmet övervakar temperaturen, säkerställer säker funktion och varnar dig vid behov. Vid normala omgivningstemperaturer (20 grader Celsius) och ansluten till ett externt vattenkylningsalternativ som kranvatten kan ACE12 köras under många timmar med maximal effekt. För situationer där inget externt vatten finns tillgängligt är kylaggregatet NIX3 ett bra alternativ som möjliggör långa körtider och rörlighet. Men om ni har en A3000 kan ni alltså använda denna istället för att köpa en ny NIX3.

FLEXIBLA INDUKTORER FÖR ALLA TILLFÄLLEN

Liksom alla Alescos induktionsvärmare levereras ACE12 med en standardinduktor som täcker de flesta situationer du kan stöta på. Men andra induktorer kan monteras beroende på situationen. För små och trånga utrymmen finns en framåtriktad induktor som gör att du lättare når svåråtkomliga områden och även en platt variant som låter dig värma större ytor. Att byta mellan olika induktorer går enkelt och snabbt. Skruva bara loss den befintliga induktorn och skruva på den du vill använda – det tar max ett par minuter.

ANVÄNDARVÄNLIGHET GARANTERAD – REDO ATT ANVÄNDAS DIREKT VID LEVERANS.

Du kan börja använda ACE12 omedelbart vid leveransen. Inga installationsprocedurer eller långa manualer behövs tack vare det användarvänliga gränssnittet. Frontpanelens enkla design visar de 10 effektstegen, samt indikatorer för överhettning och vattenflöde. Så fort du startar ACE12 kommer den att köra ett självtest under några sekunder och sedan kan du börja värma. Placera induktorn på ditt arbetsstycke och tryck på knappen.

 
UTFORMAD FÖR ATT HÅLLA DIG SÄKER

Ett av Alescos huvudfokus är att designa säkra maskiner som hjälper dig att skapa en säker arbetsmiljö. ACE12 följer 2013/35/EU, (det europeiska direktivet gällande hälsa och säkerhet vid exponering för magnetfält). Induktionsvärmaren har även inbyggt överhettningsskydd och kortslutningsskydd.

Art.No: 512206

 

BESTÄLL FRÅN ALESCO

EMAIL: ORDER@ALESCO.SE

Huvudförsörjning:3X400VAC+PE / 16A 50-60Hz
Inkapsling:IP21
Effektkontroll:10 steg
Arbetsfrekvens:15.5 kHz
Uteffekt:12 kW
Vikt:19 Kg (excl. Slangpaket)
Dimensioner:(LxWxH) 60x29x26 (cm)
Slangpaket:6 meter
Kylsystem:Nej
Tillgängliga induktorer:90 grader (inkluderad). Rak och platt induktor (Kan köpas separat)
Vattenkonsumtion:Max 6L/m under uppvärmningssekvensen
Produktgaranti:2 år

 

3 olika
Induktorer