Alesco Inter 8/12 induction heater

 

 

ALESCO INTER 8/12 – EN MOBIL INDUKTIONSVÄRMARE

 

Ett flexibelt värmeverktyg med en boostad uteffekt på 12 kW

Sluta använda den öppna lågan och/eller otillräckliga induktions-verktyg som inte får jobbet gjort/skadar omgivningen. INTER 8/12 är en mobil induktionsvärmare. Den värmer upp alla metaller/legeringar och hjälper dig att arbeta snabbt och säkert i din bilverkstad, lastbilsverkstad eller inom industriellt underhåll.

INTER 8/12 – en mobil induktionsvärmare – designad för dina verkstadsbehov.

INTER 8/12 är utvecklad med kraven från en verkstad i åtanke, där en mångsidig induktionsvärmare som snabbt kan appliceras på många olika områden är nödvändig – och vid behov även ge extra effekt.

Den inbyggda kylenheten och den unika boostfunktionen (Instant Power Boost System) ger dig den effekt- och arbetshastighet du behöver utan att en extern vattenkälla är ansluten. Den nominella uteffekten är 8 kW, men du kan öka den till 12 kW i 60 sekunder varannan minut. Enheten tillåter 60 minuters körtid vid 8 kW och 30 minuter när du använder boostfunktionen (i normal omgivningstemperatur). Tack vare sitt mobila utförande är induktionsvärmaren INTER 8/12 lätt att flytta runt i verkstaden och det 6 meter långa slangpaketet möjliggör snabb tillgång till arbetsstycket. Med en höjd på endast 86 cm kan den enkelt förvaras under en arbetsbänk för att spara golvyta. INTER 8/12 ansluts till ett eluttag med EU-standard 3x400VAC+PE/16A eller en generator om det inte finns något tillgängligt uttag.

Designad för att kunna värma alla metaller och applikationer

Trots sin kompakta storlek genererar induktionsvärmaren INTER 8/12 en maximal uteffekt på 12kW och är tillräckligt effektiv för arbete på alla metaller och legeringar – inklusive koppar och aluminium, men då med något lägre effektivitet. Passar alla dina behov – exempelvis riktning av lastbilsramar, muttrar, bultar, stänger och för- och eftervärmning i svetsapplikationer. INTER 8/12 löser det.

Flexibla induktorer för alla tillfällen

Liksom alla Alescos induktionsvärmare levereras INTER 8/12 med en standardinduktor som täcker många arbetsområden och är vår mest mångsidiga induktor, men andra induktorer kan monteras beroende på situationen. För små och trånga utrymmen finns en framåtriktad induktor som gör att du lättare når svåråtkomliga områden och även en platt variant som låter dig värma större ytor. Att byta mellan olika induktorer går enkelt och snabbt. Skruva bara loss den befintliga induktorn och skruva på den du vill använda på induktionsvärmaren – det tar max ett par minuter.

Användarvänlighet garanterad – redo att användas direkt vid leverans.

Induktionsvärmaren INTER 8/12 är redo för användning omedelbart vid leverans. Inga installationsprocedurer eller långa manualer behövs tack vare det användarvänliga gränssnittet. Den förenklade designen på frontpanelen visar de 10 effektstegen, samt indikatorer för överhettning. Så fort du startar INTER 8/12 kommer den att köra ett självtest under några sekunder och sedan kan du börja värma. Placera induktorn på ditt arbetsstycke och tryck på knappen.

 
Utformad för att hålla dig säker

Ett av Alescos huvudfokus är att designa säkra maskiner som hjälper dig att skapa en säker arbetsmiljö. INTER 8/12 följer 2013/35/EU the European directive, (det europeiska direktivet gällande hälsa och säkerhet vid exponering för magnetfält). Induktionsvärmaren har även inbyggt överhettningsskydd och kortslutningsskydd.

ARTICLE NUMBER: 400812

SEK 79 000.00

BESTÄLL FRÅN ALESCO

EMAIL: ORDER@ALESCO.SE

Huvudförsörjning: 3X400VAC+PE / 16A 50-60Hz
Inkapsling: IP21
Effektkontroll: 10 steg
Arbetsfrekvens: 15.5 Khz
Uteffekt: 8-12 kW
Vikt: 95 kg
Dimensioner: (LxBxH) 80x35x86 (centimeter)
Slangpaket: 6 meter
Kylsystem: Intern
Tillgängliga induktorer: 90° (ingår). Rak induktor (kan köpas separat)
Produktgaranti: 2 år

 

3 olika
Induktorer / värmespetsar
Alesco Inter 8/12 Induktionsvärmare